Proizvodi od VUNE

Jastuk od vune Jastuk od vune Jastuk od vune

Jastuk

Jastuk dimenzije 40×80cm. On ima i svoje zaštitno ime, zove se hypnos-vario, a to je jedan izraz koji se upotrebljava u medicini, a ne znači ništa drugo nego zdravo spavanje (zdrav san).

Komora jastuka poseduje zaseban ortopedski uložak koji se može izvaditi i koji se mašinski pere na 95°C. Specijalni materijal od kog je ovaj uložak napravljen deluje ventilirajuće i uvek se vraća u svoje prvobitno stanje. Proizvodi se sa navlakama izrađenim u nekoliko varijanti od kojih su najpopularnije: 'CAMEL'; 'KAŠMIR- ALOA VERA'; 'ČETIRI GODIŠNJA DOBA'; 'MERINO'.

Jastuk od vune Jastuk od vune Jastuk od vune Jastuk od vune

Standardni dvoslojni pokrivač

Standardni dvoslojni pokrivač - izrađen od dva vunena dela spojena s naličja. Takav način izrade omogućava da se unutar pokrivača 'zarobi' što više vazduha što omogućava izuzetnu termo-izolaciju. Upravo ovaj duplo sašiveni pokrivač i vazduh koji se nalazi između, deluje kao termoregulator. Uporedite jedan dupli prozor, dva stakla, između vazduh.

Ako je napolju zima, unutra je toplo. Ako je napolju vrućina, unutra je prijatno.

Dvoslojni prekrivač Dvoslojni prekrivač

Podloga za dušek

Podloga je najvažniji deo zdravstveno terapeutskog kompleta.
Ne dozvoljava formiranje mikroklime koja pogoduje opstanku i razmnožavanju virusa i bakterija koji prouzrokuju alergije.

Podloga se fixira i učvrsti na dušek, služi kao efikasni izolator. Sašivena je iz 3 dela, a između njih se nalazi specijalni materijal koji podržava apsorbovanje znoja nastalog pri isparavanju tela.

Standardne dimenzije ove podloge za dušek su: 90×190 ili 100×200.
A i sve željene mere možemo obezbediti.

Pokrivači i podloge za dušek se izrađuju u svim standardnim i vanstandardnim dimenzijama kao i u različitim varijantama materijala: 'CAMEL'; 'KAŠMIR - ALOA VERA'; 'MERINO'.

Vikend vreća

Najpopularniji i najpristupačniji pokrivač izrađen u kombinaciji merino vuna+pamuk. Pamučna strana se radi u više različitih boja i dezena, lako prilagodljivih svakom ukusu i svakom prostoru. Radi se u svim dimenzijama i uz njega ide jastuk 40×80 – pamuk-vuna.

Vikend vreća Vikend vreća Vikend vreća Vikend vreća Vikend vreća

Standardni komplet za decu

Standardni komplet za decu - izrađen od tri dela: podloge za dusek, ćebeta i jastuka dimenzija namenjenim standardim krevecima za bebe.

Imamo ga u tri dizajna 'aviončići', 'dalmatinci' i 'ovčice'

Komplet za decu

O vuni

Vuna je kao prirodan materijal stara gotovo kao i sama civilizacija.

Prirodni flor tj. vuna je rožnato tkivo koje u sebi sadrži lanolin. Lanolin je prirodna mast koja štiti vunu a na nas ljude deluje pozitivno iz više razloga. Lanolin je već vekovima poznat u medicini a koristi se i za pravljenje raznih anti-reumatskih krema i krema za negu kože. Najvažnija osobina lanolina je da na viruse i bakterije deluje rezistentno, jer u sebi sadrži određene amino-kiseline i ne dozvoljava im opstanak. Tako se prirodni flor tj. vuna sam od sebe održava čistim.

Zahvaljujući postojećem lanolinu vuna održava temperaturu tela konstantnom, tako Vas štiti od hladnoće i reguliše prekomerno znojenje. Merino vuna vrlo dobro upija vlagu ili znoj, čak i do trećine svoje težine a da se pri tome ne oseća vlažnom.

Zato je vuna poznata kao pravi prirodni borac protiv reumatskih oboljenja.

Održavanje vune

Prirodna vuna, takođe, sama odbija prljavštinu i prašinu. i zato je dovoljno da povremeno provetrite Vaše vunene pokrivače (jastuke i podloge), još najbolje po maglovitom i vlažnom vremenu.

Pored provetravanja, svake 2-3 godine jedno ručno pranje u kadi sasvim je dovoljno. Koristite posebne šampone za vunu (sa lanolinom). Ručno pranje je na temperaturi do 30°C. Nakon pranja vunu isprati u hladnoj vodi. Vaš pokrivač nikada nemojte cediti. Pustite da voda iz kade sama oteče. Mokru posteljinu obavezno obesite na mesto zaklonjeno od sunca i pustite da se suši na vazduhu, nipošto na suncu ili nekim izvorima toplote na primer: grejalice, radijatori i sl. (tako da postojeći lanolin ne izgori). Nipošto ne perite vunenu posteljinu u mašini za veš!

Vaš merino set možete očistiti ina hemijskom čišćenju za pranje originalnih merino vunenih proizvoda, sa naznakom 'P' (perchlor-etilen).

Ukoliko se odlučite da presvučete Vaš novi pokrivač, jastuk ili pokriti podlogu, onda to obavezno treba biti presvlaka od prirodnog materijala: lan, pamuk, saten, frotir ili čak svila, ali ni u kom slučaju sintetičke presvlake: PRIRODNI FLOR MORA DISATI.

woolmark

Samo vuna koja ima finoću dlake do 24 mikrona sme nositi oznaku:
WOOLMARK MERINO VUNA

Za dobijanje međunarodnog certifikata i upotrebu zaštitnog znaka Woolmark, proizvodi moraju biti načinjeni od čiste vune sa minimalnom težinom od 500g/m².

MERINO VUNA - je fino, meko, vrlo kovrdžavo i najkvalitetnije vlakno vune. Potiče od merino ovaca. Finoća vlakna se kreće od 16 do 23,5 mikrona.

Svetski rekord finoće merino vune postavila je vuna s Novog Zelanda s 11,8 mikrona (za poređenje: ljudska kosa ima oko 30 mikrona).

KAŠMIR - izuzetno kvalitetna i cenjena vuna kašmirske koze. Dobija se specijalnim postupkom češljanja ispod vrata same kože i to u veoma malim količinama (oko 150g godišnje). Izuzetne mekoće, u sebi ima 2-3 puta više lanolina od merino vune sa kojom se često meša i kombinuje.

KAMILJA DLAKA ili tzv. CAMEL WOOL, je predivo koje se dobija od donjeg sloja kamilinog krzna, izuzetno je mekana i predivne prirodne boje koja se retko farba u neku drugu boju osim njene prirodne, ponekad samo u tamnije smeđu. Uglavnom se prerađuje u materijale za tekstilnu industriju, a danas se može naći i kao vuna za pletenje.

Gotovi proizvodi od kamiline dlake su najmekši od svih vlakana životinjskog porekla i izuzetno su topli.

Osobine VUNE

100% prirodna
Sve više nas počinje da shvata da su prirodne tkanine i materijali najbolji za nas a ne može se naći ništa prirodnije od vune.

Potpuno ventilirajuća
Vlakna prirodne vune 'dišu' prilagođavajući se na taj način telesnoj temperaturi svakoga individualno. Ova osobina vune je idealna za parove kod kojih svako ima različitu potrebu za nivoom toplote, svako ponaosob dobija perfektnu količinu toplote -koliko mu je potrebno. Kada smo, na ovaj način, postigli smanjenje pregrevanja, nemirne noći za Vas mogu postati prošlost, zamenjena dubljim i komfornijim doživljajem spavanja.

Smanjuje i ograničava vlažnost i znojenje do 80%
Jedinstvena struktura svake vunene niti omogućava joj da upija i oslobađa vlagu, stvarajući na taj način suvlje i zdravije okruženje. Vlakna prirodne vune, u stvari su toliko efikasna da mogu upiti vlage i do jedne trećine svoje težine, a da i dalje bude suva na dodir.

Vrhunski komfor
Ako sa jedne strane postavite sve naučne razloge zbog kojih treba da odaberete krevetninu od vune, komfor je takođe veoma bitan razlog. Spavanje na udobnoj i raskošnoj vunenoj podlozi, umotani u luksuzni vuneni prekrivač, omogućiće Vam veću udobnost nego što ste mogli da zamislite.

Vuna je najprirodniji termostat
Prirodna, ventilirajuća, suva, zdrava i udobna sredina koju vuna omogućava može biti Vaše uživanje tokom cele godine, a takođe mikro-klima koja se stvara će održavati idealnu temperaturu za spavanje zimi i leti.

Foto

Kontakt

FIT PRODUCT d.o.o.

Adresa: Svetozara Markovića 16
  32000 Čačak
Tel/fax: +381 32 348 890
Mob: +381 60 34 88 900
E-mail: info@fitproduct.rs